top of page
nekemamasszazs

Masszázsterápia üléshez

Ha még nem hallottad volna: "Az ülés az új dohányzás". Kutatások szerint az ülő életmódunk nagyon is káros az egészségünkre. Valójában ugyanolyan rossz, mint a dohányzás.


A szomorú igazság az, hogy a legtöbben irodában dolgozunk, ami azt jelenti, hogy naponta legalább nyolc órát ülünk az íróasztalnál, a telefonunk és a számítógépünk elé roskadva.


Az íróasztalos munkát végzőknek általában hátfájásuk, valamint keringési és szív- és érrendszeri problémáik vannak az egész napos számítógép előtti ülés miatt. Ez gyakran krónikus hát-, nyak- és vállfájdalmakat eredményez. Az egyszerű igazság az, hogy a testet mozgásra tervezték; az egész napos székben ülés rossz testtartáshoz és rossz egészségi állapothoz vezet, mivel a test több izmot kezd aktiválni, hogy leküzdje az ülés közben használt izmokban keletkezett fáradtságot.


A görnyedt testtartás még a belső szerveinkre is felesleges nyomást és súlyt helyezhet.


A jó hír? Megkönnyebbülhetsz. A masszázsterápia nagyszerű módja a fájdalom enyhítésének, a testtartás javításának és a helyes útra térésnek. A masszázsterápia a gerinc és a tartószerkezetek helyes alakjának elősegítésével segíthet a testtartás javításában.


A masszázsterápia előnyei az irodai dolgozók számára


  • Javítja a testtartásunkat a felsőtest izmainak nyújtásával és megnyitásával

  • Oldja a feszültséget az izmokban. Amint ez rögzül, a test természetes módon elkezdi újra felvenni az egészséges testtartást.

  • Ösztönzi az izmaid, hogy újra mozgásba lendüljenek azáltal, hogy ellágyítja és ellazítja őket.

  • Csökkenti a feszültség okozta fejfájások számát és súlyosságát

  • Még ha nem is szenvedsz ezektől a tünetektől, akkor is érdemes megfontolnod a masszázsterápiát, mint megelőző intézkedést. Nincsenek káros mellékhatásai, és ráadásul pihentető is.


Mit tehetsz még, ha irodai munkát végzel?


Időnként tarts szünetet! Mozgasd át magad: állj fel az asztaltól, nyújtózz egyet, végezz derék-és nyakkörzést.


A szék, a monitor vagy egyéb munkahelyi eszközeink magasságának beállítása szintén csökkentheti a munkával kapcsolatos mozgásszervi fájdalmakat. Ne legyünk kényszertartásban, a monitor szemmagasságban legyen! Csípőnket teljesen toljuk hátra, hogy derekunkat és hátunkat megtámassza a szék támlája!


A nap folyamán végzett rövid fizikai aktivitás bevezetése szintén javítja az irodai dolgozók általános közérzetét. Az úszással például a gerinc stabilitását növeled, és az ízületeid kíméled.


Comments


bottom of page